Fejlec

Bach-virágterápia

22 -quercus_robur_23

22-quercus-robur-le-azinovjevAjánlom annak, aki: 

 Minden erőfeszítését beleadva, rendíthetetlenül harcol valakiért, valamiért, egy ötletért, egy célért vagy bármiért, amit a fejébe vett, akár foggal – körömmel is.
 Óriási akaraterővel, kitartással és munkabíró képességgel megáldott, rendíthetetlen ember. Nem tud, nem akar várni, most rögtön akarja a megvalósulást, sietteti a dolgokat, hajtaná az időt.
 Önfejű, makacs, hajthatatlan, nem adja fel és nem is enged soha. Kötelességtudó a legmesszebb menőkig. Nem kíméli önmagát, keményen robotol, élvezi a munkát.
 Soha nem adja fel a harcot, még ha bele roppan is, betegen megy dolgozni, és nem szeret mások előtt gyengének és fáradtnak mutatkozni.
 Diszharmonikus esetben a munka mániákusan rátelepszik, állhatatos. Hajlamos a hajthatatlanság és a teljesítési kényszer rabjává válni. Nem veszi észre azt az időt, amikor pihennie kellene.
 Beszűkült szemléletmód kialakulása jellemzi, ami csak a feladatai körül forognak, minden mást kizár a tudatából. Mindenáron történő teljesítésre koncentrál, a veszteségeket figyelmen kívül hagyja, mert makacsul ragaszkodik célja beteljesítéséhez, lehetetlennek tartja, hogy valami ne sikerüljön.
 Megtagadja magától az élet örömeit, elveszti az életörömöt, testileg-lelkileg egyaránt megmerevedik.
 Élete egyhangú lesz, és már munkáját képtelen szívvel-lélekkel végezni, idegei lassan felmondják a szolgálatot és a stressz, mindennapivá válik.


Pozitív potenciálja:

 Kötelezettségeit és terveit az adott lehetőségek keretén belül teljesíti. Kreatív, szuverén módon viseli a terheket. Örül az életnek, erővel, megfontolással és kitartással végzi feladatait.
 Krízishelyzetben és veszély esetén is derekasan helytáll, minden körülmények között lehet rá számítani.
 Becsületes, nemes gondolkozású, önként segít. Nagy teljesítményekre képes, de hajlandó már megállni és lazítani is. Nem veszíti el humorát, pozitív életszemléletű, társaságkedvelő.
 Megtanulta, hogy mindennek eljön a maga ideje és idejét hogyan kell hasznosan beosztania.