Bach-virágterápia

hornbeamAjánlom annak, aki: 

  Reggeli fáradtság vagy rosszkedv, amely később elmúlik. A "taposómalom" érzés, amikor a napi feladatok túl nehéznek tűnnek. Az embernek kétségei támadnak afelől, hogy képes-e és van-e ereje a munkáját továbbfolytatni.
 Mentális kimerülés, fáradtság, fásultság, erőtlen cselekvési képesség. Egy döntést vagy lépést halogat, erejében és önmagában kételkedik.
 Egy feladat megtevés előtti félelemnél is hatásos az eszencia. Kifárad, attól hogy végiggondolja, hogy mit kellene tennie. Nem tud elindulni, nincs kedve és ereje.
 Negatív gyertyán állapotban az ember úgy érzi, hogy elege van, nem bírja, belefáradt a hétköznapok monoton egyhangúságába. Az addig könnyen és szívesen végzett feladatai egyszerre csak nehéznek, beláthatatlannak és magasan tornyosulónak tűnnek.
 Nehéz ébredés, lassú kelés, iszonyú erejébe és energiájába kerül a legkisebb feladat elvégzése is. A rákészülés sokszor több időt vesz igénybe, mint maga az adott dolog elvégzése.
 Az ólom súlyú fáradtság inkább csak az elmében jelentkezik, mintsem fizikai szinten, és rögtön el is múlik, ha egy véletlen, nem mindennapi esemény kizökkenti az embert. 
 Ez a lelkiállapot akkor alakul ki, amikor folyamatosan egysíkú munka és monotonitás van jelen az ember életében.

 

Pozitív potenciálja:

- Élénk és dinamikus szellem, képes kitörni a megszokásokból, spontán enged a váratlan impulzusoknak. Tudja, hogy napi feladatait jól ellátja, anélkül hogy túlerőltetné magát.

- Erőt, lendületet és új szemléletet ad az eszencia. Tudja, hogy nincs két egyforma nap, takarékosan, beosztja energia tartalékait.

- Segít kifejleszteni a helyes önértékelést, a változtatásra való törekvést, a feladatok több oldalról való megközelítését.