Bach-virágterápia

22 -quercus_robur_23

22-quercus-robur-le-azinovjevAjánlom annak, aki: 

 Minden erőfeszítését beleadva, rendíthetetlenül harcol valakiért, valamiért, egy ötletért, egy célért vagy bármiért, amit a fejébe vett, akár foggal – körömmel is.
 Óriási akaraterővel, kitartással és munkabíró képességgel megáldott, rendíthetetlen ember. Nem tud, nem akar várni, most rögtön akarja a megvalósulást, sietteti a dolgokat, hajtaná az időt.
 Önfejű, makacs, hajthatatlan, nem adja fel és nem is enged soha. Kötelességtudó a legmesszebb menőkig. Nem kíméli önmagát, keményen robotol, élvezi a munkát.
 Soha nem adja fel a harcot, még ha bele roppan is, betegen megy dolgozni, és nem szeret mások előtt gyengének és fáradtnak mutatkozni.
• Diszharmonikus esetben a munka mániákusan rátelepszik, állhatatos. Hajlamos a hajthatatlanság és a teljesítési kényszer rabjává válni. Nem veszi észre azt az időt, amikor pihennie kellene.
 Beszűkült szemléletmód kialakulása jellemzi, ami csak a feladatai körül forognak, minden mást kizár a tudatából. Mindenáron történő teljesítésre koncentrál, a veszteségeket figyelmen kívül hagyja, mert makacsul ragaszkodik célja beteljesítéséhez, lehetetlennek tartja, hogy valami ne sikerüljön.
 Megtagadja magától az élet örömeit, elveszti az életörömöt, testileg-lelkileg egyaránt megmerevedik.
 Élete egyhangú lesz, és már munkáját képtelen szívvel-lélekkel végezni, idegei lassan felmondják a szolgálatot és a stressz, mindennapivá válik.


Pozitív potenciálja:

• Kötelezettségeit és terveit az adott lehetőségek keretén belül teljesíti. Kreatív, szuverén módon viseli a terheket. Örül az életnek, erővel, megfontolással és kitartással végzi feladatait.
• Krízishelyzetben és veszély esetén is derekasan helytáll, minden körülmények között lehet rá számítani.
• Becsületes, nemes gondolkozású, önként segít. Nagy teljesítményekre képes, de hajlandó már megállni és lazítani is. Nem veszíti el humorát, pozitív életszemléletű, társaságkedvelő.
• Megtanulta, hogy mindennek eljön a maga ideje és idejét hogyan kell hasznosan beosztania.