Bach-virágterápia

29-star of bethlehem

Ajánlom annak, aki: 

 Mentális és fizikai túlterheltség, túl nagy feszültség, bánat, trauma, szomorúság, boldogságtalanság, elesettség, kimerültség, menedékkeresés.
 Ezen életbeli és múlt életek béli, mindennemű tudati - érzelmi feldolgozatlan traumák oldására ajánlott. Sokféle megrázkódtatást él át az ember, élete során: balesetek, betegségek, szeretett ember elvesztése, nagy konfliktusok...a feldolgozatlan események láthatatlan is hatnak ránk és befolyásolják az életterületeinket.
 A Bach-virágterápia azokra a negatív élményekre összpontosít elsősorban, amelyek  a hétköznapi emlékezés által felidézhetőek, és inkább közeliek, mintsem távoliak.
 Vigasztalhatatlanság. Az ember nem tudja elfogadni a vigasztalást, vagy ha kellemetlenségek nehéz külső hatások érik folyamatosan.
 Ha az ernyős madártej eszenciát közvetlenül a traumát okozó esemény után kezdjük szedni, az megakadályozza a megrázkódtatás beíródását a szervezet energetikai rendszerébe.
 A traumák hatására mozdulatlanság, kábaság lesz úrrá az emberen, és belül azt hiheti, hogy meg sem történt az egész, így megakadályozza magának, hogy átélje a bánatot.
 A nagyfokú fájó érzelmek háttérbe szorítása évekig is eltarthat, az egyén kiüresedetté válik, olyan mintha a személyiségének egy része aludna.

 

Pozitív potenciálja:

- Fogékony és nyitott az új benyomásokra, az ismeretlen emberekre és helyzetekre, rendkívül kifinomult az alkalmazkodó képessége.

- Megtanult helyesen bánni az őt ért érzelmi hatásokkal, amiket bölcsen felhasznál a saját fejlődéséhez és bölcsességét kamatoztatva ezzel mások segítségére is lehet. Hamar és könnyen  kiengesztelődik, megvigasztalódik.

- Az eltárolt traumák felszabadítása következtében, rengeteg életenergia, kreativitás és vitalitás birtokába került. Az ember képes elviselni a nehéz helyzeteket és ijesztő élményeket, mert már tudja kezelni az érzéseit és gondolatait is.

- Meg tudja emészteni az őt ért negatív hatásokat és azokat jól használja fel lelki - szellemi fejlődéséhez.