Bach-virágterápia

cerato
Ajánlom annak, aki:

 Tanácsot keres, saját igazában, ítélőképességében és érzéseiben nem bízik, ellenben tekintélyt tisztelő a magatartása és viselkedése kifelé. Belső bizonyosság hiánya és az önbizalom hiánya önállótlanságot, bizonytalanságot és döntésképtelenséget eredményez nála tartósan.
• Megérzéseiben kételkedik, teljes vagy részleges önbizalomhiánynál, kételkedésnél is nagyon hatásos ez a virágszencia.
 Nincs elegendő önbizalmuk és hitük, hogy saját döntéseiket meghozzák, ilyenkor hajlamos lehet az ember, hogy folyamatosan és rendszeresen mások tanácsait keresi, fűhöz – fához szaladgál, melynek következtében összezavarodottság léphet fel, a sok véleményés tanács miatt.
 Túlzottan a tanulásra, a felkészülésre koncentrál és erre összpontosítja energiáit, folyamatosan különböző tanfolyamokra jár, képzi magát, mindent cak elméletben akar megtanulni, kipróbálni. Nem elég magabiztos, hogy kilépjen az Élet színpadára őszintén, és ott élő tapasztalatokat szerezzen, hanem mániákusan információkat gyűjt, ismereteket és tudást szeretne felhalmozni, amit mindez után nem akar hasznosítani és alkalmazni.
 Sok időt tölt el az őt foglalkoztató kérdésekkel, lelki teherbírása azonban csekély, általában a részletekben bent ragad, így előre haladása az életében igen lassú.
 Nagyon szeretné az élet rejtett oldalát is megismerni, spirituálisan fejlődni és kapcsolatokat teremteni, de úgy érzi, addig ez nem sikerülhet, ameddig egy bizonyos szintet nem ér el ebben, ezért mindenki mást hajlamos maga fölé helyezni, saját magát meg alul értékelni.
 Nincs belső bizonyosság, magán kívül keresi a válaszokat, nem tud, vagy nem mer kiindulni a megérzéseiből, újra és újra visszaigazolást vár és keres, még azokban a dolgokban is, amik biztosak számára.
 Állandóan kérdez, túlzottan ad mások véleményére, félelem a váratlantól és a spontán döntésektől.
 A negatív CERATO állapot akkor alakulhat ki, amikor az embert nem fogadják el szeretettel, szeretetteljes elfogadást nem mutatnak feléje általában gyerekkortól kezdve, így visszaigazolás nélkül bizonytalanságban marad, ahol megfelelni és bizonyítani akar, szinte mindenkinek.


Pozitív potenciálja:

- Intuitív, érdeklődő, intenzív tudásszomj hajtja. Gyorsan kialakítja saját véleményét.
- Belső hangjától vezetteti magát, bízik önmagában és kitart hite és döntései mellett. Rugalmas, éber és befogadó.

- Képes egyedül meghozni a döntéseit és meg meri lépni a fontos lépéseket is.