Bach-virágterápia

gorse13-Gorseee msolataAjánlom annak, aki:  

 A reményvesztettség, kétségbeesettség, elbátortalankodottság, borúlátás, sikertelenség és hitehagyottság ellenszere. Elvesztették a hitüket, nem látják a kiutat. Jellemzi még a lemondás, a feladás, a teljes elszigetelődés, a közömbösség és a beletörődés is.
Negatív sülzanót állapotban lévő ember már nem is próbálkozik, lelkileg elfáradt, kiábrándult, kiégett, feladja a harcot, az újabb próbálkozást és ezzel együtt a reményt is.
 Nincs ösztönző - serkentő erő, nem találja sem a kiutat, sem a megoldást. Ezáltal elveszti érdeklődését, nyitottságát és a kapcsolatát a külvilággal, és magával az élettel.
Minél hosszabb ideig a tart ez az állapot, annál jobban rögzülnek a káros hatások, a negatív gondolatok, passzív életkedv és mondatok: "nincs remény", "nincs értelme", semmi esély". Erre különösen vigyázni kell, mert gyakorlatilag erre programozza az ember az elméjét, amit megteremt magának.

 

Pozitív potenciálja:

• Sohasem adja fel a reményt, újra és újra bizakodik. El tudja képzelni, hogy valahogy minden jóra fordul majd. Tudja, hogy sosem késő változni és változtatni valamit az életében.  
• Nehéz helyzetekben is felismeri a kibontakozás és tanulás adta lehetőségeket. Reményt és bizakodást visz mások életébe is ezzel példát mutatva nekik, a nehéz élethelyzetben.
• Az ember észreveszi és megragadja az élet nyújtotta lehetőségeket, ledönti a korlátokat és kitör a mozdulatlanságból.
• A teljes feladástól elvezet a belső bizonyosságig, a kezdeményezésig, az élet szeretetéig és igenléséig.