Bach-virágterápia

HollyAjánlom annak, aki: 

 Elfojtott érzések, zaklatottság, irigység, düh, gyanakvás, harag és piszkálódás a jellemző személyiség forma. Féltékeny, támadó és bosszúálló viselkedés és lelkiállapot.
 Felhalmozott sérüléseit nem tudja az ember sem feldolgozni, sem levezetni, még a legapróbb dolgok is kihozzák a béketűréséből: mértéktelenül, a problémához képest eltúlzottan reagál.
 Mások, vagy bármilyen zavaró körülmények könnyen kizökkentik a nyugalmából. Fenyegetettnek érzi magát.
 Negatív magyal állapotban, az ember éhezik a szeretetre, de sem adni, sem elfogadni nem képes, pedig ezt kívánja a legjobban és erre lenne szüksége a legjobban a belső békéjéhez és boldogságához.
 A sok csalódás miatt, érzelmileg elhatárolódik, elszigetelődik, egyrészt érzéketlenné válik,  káröröm, bosszúság, irigység jellemzi, másrészt  hevesség, túlzott ingerlékenység, idegesség, vehemensség, és túlzásba vitt reakciók jelennek meg.
 Feltörekvő érzései erős agresszivitásban és akár dühkitörésben is végződhetnek ami után aztán hirtelen lecsillapodik az ember és lenyugszik, de valójában ez is az önvédelemének az egyik helytelen reakciója. Fél megnyitni a szívét, fél megmutatni és kinyílvánítani az érzelmeit, mert attól tart, hogy kiszolgáltatottá és ezáltal lelkileg sérülékennyé válik, ami által egy újabb érzelmi sérülés érheti.
 Az agresszív és érzéketlen és esetleg érzelem nélküli lelkiállapotban lévő ember egyik leghatásosabb ellenszere a magyal. Az ember elméje túl gyorsan reagál, mások közeledését fenyegetően éli meg, hirtelen nem tud az érzelmekkel mit kezdeni, csak elutasítani. Visszahozza a szívbe a szeretetet!
 A szeretetlenség érzése van jelen az emberben, ami lelki fájdalmat is okoz, ezért könnyen dühbe gurul, sértett büszkeség és erőszakosság is jellemzi.
 Ez a legmélyebb, (legnehezebb) érzelmi állapotokat tartalmazó típus, mind a 38 közül, és ez képes felemelni a legmagasabb és legtisztább érzésvalóságokba.

 

Pozitív potenciálja:

- A szívével gondolkozik, jó szándékkal közelít másokhoz. Belső harmóniában él, jóindulat, szeretet és szívélyesség sugárzik belőle.

- Nagylelkű, szívesen osztozik, önzetlen. Megtapasztalta és ismeri a feltétel nélküli szeretetet.

- A magyal csökkenti a túlérzékenységet, segít visszaállítani a belső harmóniát és kiegyensúlyozottságot. Megnyugtatja az izgatott lelket, elősegíti a szeretet, az elfogadás és a türelemerényeinek a kifejlődését.

- Őszinte szeretetet ad, bátorrá, türelmessé, nyíltszívűvé és toleránssá tesz.

- Ajánlott azoknak is, akik túlon - túl ingerlékenyek, eleve egy magas hőfokon működnek, minden apróságon gyorsan felhúzzák magukat és mindenféle valós ok nélkül könnyen felbosszanthatóak.

- Visszahozza a szívbe a tiszta érzelmeket, érzéseket, gyengésdéget és alapvetően az elfogadó mély szeretetet. Minden akadály és félelem nélkül, már képes kifejezni érzelmeit és felvállalni azokat, képes szeretetet adni és elfogadni:)