Bach-virágterápia

26-ImpatiensAjánlom annak, aki: 

 Felületes, irritált, ingerlékeny, figyelmetlen és szétszórt. Ezt a problémát, az időhöz való nem megfelelő viszonya okozza.
 A belső pörgés miatt, az elme felgyorsulása a cselekedetekben, a beszédben, a munkában és a figyelmetlenségben is megnyilvánul.
 Türelmetlen, ingerlékeny, túl sok benne és körülötte a feszültség és a kapkodás. Egyedül dolgozik, mert nincs ideje kivárni, amíg más megteszi.
 Negatív Impatiens állapotban az ember belső ritmusa eltér a környezetétől, jóval magasabb fordulatszámon éli napjait, teendőit és minden emberi szokásait.
 Egyfajta túlfűtöttség jellemzi, nem akar túl sokáig elidőzni senkivel, semmivel, sehol sem. Éppen ezért gyakran frusztrált az illető, elégedetlen, és gyenge tolerancia jellemzi.
 Nem tud várni. Nincs türelme a lassú dolgokhoz, a lassú emberekhez és a céljai, tervei lassú kivitelezéséhez, mindet itt és most akar, azonnal.
 Egy belső és állandó stressz és feszültség van jelen az ember érzelmeiben, ami által belül is nagyobb sebességgel, magas hőfokon működik, túl gyorsan élné az életét, dobol a lábával, fészkelődik, fel-alá járkál, a kezeivel folyton babrál vagy matat valamit. Képtelen ellazulni, megpihenni vagy akár kis időre egy helyben maradni.
 Ezt azonban a környezete sem tolerálja túl sokáig, és előbb-utóbb elutasítják és magára marad. Ebből az elutasítás érzésből fakad a magányossága.


Pozitív potenciálja:

- Kivárja, hogy a dolgok a maguk tempójukban fejlődjenek. Türelmes, gyengéd, higgadt és határozott.

- Gyors felfogását, gyors észjárását, gyors cselekvő képességét mások javára is kamatoztatja.

- Megfontolt, visszahúzódó, enged másokat is előtérbe helyezkedni, beszélgetésnél pedig türelmesen végig várja, míg a másik befejezi mondandóját.

- Saját ritmust alakít ki, ami időzavar esetén is képes rugalmasan változtatni. Nem idegesíti más temperamentumú emberek jelenléte.