Bach-virágterápia

19-larchAjánlom annak, aki: 

 Gyenge akaratú, önértékelési problémája van céljai, tervei, álmai és ötletei megvalósításában és sikeres teljesítésében.
 Kisebbrendűségi érzések gyötrik, túlzott érzékenysége és szerénysége miatt értéktelenebbnek tartja magát másoknál, vagy alul értékeli önmagát.
 Fél a kihívásoktól, úgy gondolja, hogy jobb, ha megóvja magát a kudarcoktól, ezért lemondásra hajlamos, bátortalan, visszahúzódó és befolyásolható.
 Dolgoktól, történésektől eleve sikertelenséget, kudarcot vár, és inkább meg se próbálja, bele se kezd az egésznek.
 Teljes önbizalomhiánya, önmaga alulértékelése miatt van. Kisebbségi érzése van, hajlamos az igénytelenségre, a lemondásra, a befejezésre.
 Nemcsak hogy nem bízik saját képességeiben, de szinte teljes bizonyossággal meg van győződve saját alkalmatlanságáról. Nincs motiváló vágy, nincs motiváló erő.
 Rendszeresen hasonlítgatja magát másokkal, aminek eredményeképpen alábecsüli és másodrendűnek érzi magát, az új dolgokat, irányokat és lehetőségeket ki sem próbálja, mert szinte lebeszéli magát a sikerességéről és az eredményességéről... 
 A legtöbb ember problémája, a saját korlátainak fel nem ismeréséből fakad. Túlzott mértékű szerénysége miatt alábecsüli magát, amit leginkább a gyerekkorunkból hozunk magunkkal, a félelmek, bátortalanságok és régi negatív történések és sérelmek nyomasztó emlékei miatt.
 Az önbizalom hiányos embernek fel kell ismernie, hogy negatív korlátait ő maga hozza létre, így ezek lebontása is az ő feladata.
 Negatív vörösfenyő állapotban az ember letört, visszahúzódik, legyengült energetikai rendszer, lelki állapot és gondolkodásmód jellemzi. Fizikai szinten potencia zavarok, gerincproblémák, görnyedt tartás, az erő és az elevenség hiánya mutatkozhat meg.


Pozitív potenciálja:

•Tudja, hogy képes megvalósítani fontos céljait és terveit. Ismeri és elfogadja erősségeit és gyengeségeit. Kibontakoztatja és hasznosítja vele született tehetségét.
• Észreveszi és megragadja a lehetőségeket maga körül. Megtalálja és elfogadja a megfelelő helyét a társadalomban.
• A vörösfenyő eszencia segít felszámolni az önkorlátozó hatású gondolatokat, a környezet jóváhagyásától függetlenül. Egészséges önbecsülést alakít ki.
• A személyiség már képes a kockázatvállalásra, céljait sikeresen teljesíti, és az esetleges kudarcok sem kedvetlenítik már el.
• Ismeri és elfogadja erősségeit és gyenge pontjait egyaránt, kihasználja adottságait. Az eszencia erősíti az ember törekvését a munkavégzéssel, az iskolai tanulással vagy a házimunkával kapcsolatban. Mindig pozitív üzenetet küld: "Meg tudom csinálni, képes vagyok rá!"