Bach-virágterápia

pine24-Pinus Ajánlom annak, aki:  

 Erőteljes bűntudat, önvádaskodás, reményvesztettség és megfelelési vágy jellemzi az ember gondolatait és hangulatát.. Túlterhelés által bizonyítja magát.
 Hajlamos magára venni mások hibáit, gondjait. Mindenért bocsánatot kér, probléma a dominanciával és a saját maga érték becslésével van.
 Lelkiismeret-furdalás, önelutasítás, értéktelennek érzi magát valamiért. Túlságosan kritikus saját magával szemben, túl magas elvárásai vannak önmagával, kényszeresen vágyik a tökéletességre.

 Tekintélytisztelő gondolkodása és torzult értékrendje miatt kisebbrendűségi érzéstől szenved.
 Az állandó rossz lelkiismerettől nehezen tud megszabadulni, ezért élete örömtelenné, sivárrá, és boldogtalanná válik. Nem engedi meg magának a lazítást.
 Esetleges sikerei ellenére sem elégedett, folyton bünteti és hajtja magát, állandó önigazoló törekvése nem más, mint az értéktelenségének a kivetülése. 
 Gyakran gyerekes, félénk, visszahúzódó, fél a mások büntetésétől. A saját viselkedésével már előre bünteti magát, azt remélve, hogy így elkerülheti mások szidalmát.
 Önfeláldozási kényszer hatására cselekszik, mazochista jellemű, aki minden kis hibát felró magának, aki ezért kétségbeeset és reményvesztett. 

 

Pozitív potenciálja:

• Tudja, megérdemli, hogy szeressék, méltó a szeretetre és a Létezésre. Olyannak fogadja el magát, amilyen, emberi gyengéivel együtt.
• El tudja fogadni az ajándékot, a dicséretet és a megérdemelt dolgokat. Szereti, tiszteli és becsüli önmagát.
• Fel tudja mérni saját felelőssége határait és látja a másét is. Tanul a hibáiból, és képes megbocsájtani magának.