Bach-virágterápia

26-Helianthemum nummularium-_msolata26-Helianthemum nummularium-_msolataAjánlom annak, aki: 

 Nagy félelmek, belső szorongások és aggodalmak, amelyeket örökkévalóságnak él meg az ember. Rémület, iszonyat, rettegés, pánik. Mintha egy iszonyatokkal teli világ rá zárult volna rá vagy venné körbe, ahonnan nincs kiút, nem látja a ebből az élethelyzetből a kilépés útját... Nincs megoldás, menekülés valami elől,- valahová, nincs tudatosság.
 A visszatérő, ijesztőnek megélt negatív élmények, testi-lelki traumák, személyekhez, tárgyakhoz, körülményekhez kapcsolt félelmek,  pánikot idéznek elő, mégha a tényleges veszély nem is alakul ki, vagy már rég elmúlt.
 Nem mer semmihez sem fogni, mert fél a kimenetelétől, fél, hogy nem tudja befejezni. Idegrendszeri kimerültség és idegösszeroppanás jellemezheti akár akut és akár krónikus állapotban is.
 Blokkolt cselekvés és gondolkozás, hirtelen fellépő heves negatív érzések, belső remegés, alvászavar és aggodalom. 
 A személyiség sokféle hatást befogad, és az idegen impulzusok kibillentik az amúgy is labilis egyensúlyából. Az ismeretlen helyzetekre túlzottan reagál. Fóbiáknál, pániknál és idegi/érzelmi összeomlásnál is nagyon hatásos.
 Fenyegetettség érzés miatt lemerevedik, tehetetlenné válik, fokozottan koordinálatlanul reagál, irracionális érzések, gondolatok és cselekvés léphet fel. 
 Gyermekeknél általában ijedősség formájában nyilvánul meg, félősség, zaklatottság, rezignáltság, rémület, iszonyat, a kontroll elvesztése jelentkezhet. A személyiség minden ismeretlen helyzetet vészhelyzetnek él meg.
 A napvirág reakció az egész szervezetet állandó készültségi - támadó - védekező állapotban tartja. A folyamatos készenlét, feldúltság és idegesség, aláássa az ember egészségét egy idő után...
 A hosszan tartó félelemmel teli aggódás, régóta fennálló alvászavar, mozgalmas- megerőltető életvitel, krónikus napvirág állapotot idézhet elő, ami nem más, mint az idegrendszer energiájának a kimerülése. 

 

Pozitív potenciálja:

• Ismeri az idegrendszerét és tudja irányítani. Válsághelyzetben tudatosan aláveti magát belső irányításának. Rendkívüli helyzetekben képes túlnőni önmagán és csaknem emberfeletti erőket mozgósít.
• Szembenéz a kihívásokkal bátran és félelem nélkül. Lecsökkenti a rémületet, belső békét és nyugalmat teremt.
• A krónikus szorongás, a traumák hatásainak a megszüntetése, és az idegi eredetű problémák gyógyíre.
• Válsághelyzetben, spontán módon reagál és aláveti magát belső irányításának, képes túlnőni magán, emberfeletti erőket mozgósítva harcol.