Bach-virágterápia

28 -scleranthus_fiore28-ScleranthusAjánlom annak, aki: 

 Két különböző dolog, helyzet, út, ember, stb.... közti döntésképtelenség állapotában van. Bizonytalanság, határozatlanság, ingadozó kedélyállapot, érzelmi instabilitás, egyensúly hiány, hezitálás.
 Nem tud dönteni, és nem is dönt. Nyugodt, csendes ember, aki egyedül viseli élete terheit, mivel nem hajlandó a problémáit másokkal megbeszélni és kiadni sem magából.
 Gyermekeknél úgy jelentkezik a negatív szikárka állapot, hogy sohasem tudnak egy helyben maradni, izegnek-mozognak, mint egy sajtkukac, folyton váltogatják a játékaikat, mindig máshoz van kedvük, elkezdenek valamit, de nem fejezik be, mert már más érdekli őket...Nem tudnak egy dologban, egy érdeklődési kőrben sem elmélyedni, hanem felszínen szaladgálnak...
 Mint sok esetben, a probléma mélyen a gyerekkorban gyökerezik, és a környezetnek az illetővel szemben támasztott túlzott követeléseiből és elvárásaiból fakad. Neki mindig jónak kell lennie, csak jó döntéseket hozhat, úgy, mint a nagyobb testvére, vagy valaki a családban, aki egy kinevezett példakép.
 Negatív szikárka állapotban a személyiség egyfelől birkózik a benne megjelenő  ellentétes érzésekkel és észérvekkel, másfelől pedig köti magát ahhoz, hogy döntését egyedül kell meghoznia, külső segítség nélkül.
 Mind érzelmileg, mind értelmileg csapongó, nehezen tud lenyugodni, túl könnyen befolyásolható, belső stabilitása elégtelen. Intenzív hóbortosságával könnyen feldühíti a környezetét.
 Negatív állapotban képtelen az ember a megkülönböztetésre, a választásra és a tiszta, egyértelmű döntéshozatalra.
 Igen hatásos kismamáknak a hormonháztartás felborult elő-utó állapotaiban, a menopauza és klimax bármely szakaszaiban, valamint a férfiaknál a "kapuzárási" pánik lelkiállapot kezelésénél is.

 

Pozitív potenciálja:

- Jó a koncentrálóképessége és a határozottsága. Tudatos a kapcsolata a belső Énjével, rátalál belső ritmusára és megtartja belső egyensúlyát.

- A kellő pillanatban biztonsággal hozza meg a helyes döntéseket. Sokoldalú és rugalmas, egyre több lehetőséget tud beépíteni az életébe.

- A pozitív és negatív oldal mérlegelését követően, a megfelelő pillanatban képes biztonsággal helyes és végleges döntéseket hozni. A személyiség minden helyzetben képessé válik megtartani belső egyensúlyát és határozottságát.