Bach-virágterápia

31 -300px-Verbena_officinalis_Dingli_Cliffs_Malta31 -verbenaAjánlom annak, aki: 

 Túl sok stressz és feszültség éri az embert, hajlamos a túlbuzgóságra, a túlzott rajongásra és a kényszerességre/kényszerítésre.
 Túllelkesedik az iránt, amit ő jónak talál, és ezt hajlamos ráerőltetni másokra. Túl gyorsan élik az életüket, rohannak, kapkodnak, nem akarnak lemaradni semmiről sem.  Fanatista módon, térítő misszionárius és túlzott igazság osztó természetű is lehet.
 Rugalmatlan, képes átgázolni másokon, csakhogy saját céljait és terveit elérje.
 Úgy gondolja, hogy pontosan tudja, mi a jó másoknak, ezért meg akar változtatni őket, olykor minden áron.
 A vasfű típusú ember, a pozitív eszme harcosa, aki addig nem nyugszik, amíg meg nem győzi a környezetét a saját elképzeléséről, igazáról, vagy tervének helyességéről...
 Erős akaratú, bátor, könnyen lelkesedik, aktív ember, veszélyeket és nehézségeket is vállal, ha kell a céljai elérésének érdekében. Élete, egy felvállalt misszió.
 Negatív állapotban nem számít és nem hallgat meg más véleményt, szinte átsiklik mindenki felett, elnyomva a környezetét és Önmagát is, és minden segítséget, csakis a saját elképzelését hajlandó számításba venni, és ezt ráerőlteti másokra is.
 Parancsol, megszab, kényszerít, feltételeket szab, átgázol másokon és elvakultan/meggondolatlanul cselekszik.  Alkalmazható szenvedélybetegségeknél is és túlzott mértékű vehemens és heves vérmérsékletű embereknél is.
 Túlzott lelkesedés, felfokozott vágyak, eltúlzott érzékiség/érzékenység, izgatottság, zaklatottság, nagyfokú buzgalom, túlzott odaadás, magas hőfokon való pörgés jellemzi az egyént.
 

Pozitív potenciálja:

- Minden tevékenységében mértéktartó. Türelmesen, higgadtan reagál.

- Kiáll az elveiért, de mások elveit is tiszteletben tartja. Hagyja, hogy mások, a maguk módján boldoguljanak. Hatalmas energiáját céltudatosan és körültekintően veti be a jó ügy érdekében.

- Könnyedén fellelkesít, ösztönöz, és magával ragad. érdeklődve figyeli és hallgatja környezetét, és az emberek más szemléletmódját és véleményét.

- A vasfű eszencia minden túlzott aktivitásnál ajánlott, ha az ember képtelen megtalálni a helyes mértéket. Pl: evés, ivás, szex, sport...