Bach-virágterápia

33 -diodioAjánlom annak, aki: 

 A diófa a védekező erő, és a belső stabilitás szere. Nem szívesen vállalja fel a változást, már előre fél a következményektől, ezért tudat alatt kiskapukat, haladékot keres, önkéntelenül is belekapaszkodik mindenbe, ami hátráltatja fejlődését.
 Ragaszkodik régi szokásaihoz, és hajlamos túlságosan adni mások véleményére.
 Túlérzékeny mások elképzelései és a külső hatások iránt. Akarat gyenge, engedi, hogy helyette döntsenek és válasszanak.
 Elfogad olyan helyzeteket, megoldásokat, ami neki nem jó. Túlságosan befolyásolható, irányítható és elbizonytalanítható.
 Céljai világosak, de mások véleménye könnyen elbizonytalanítja és befolyásolja. Ingatag, tudja mit akar, de a megvalósítás hiányzik.
 A régi szokások, társadalmi nézetek, családi tradíciók gátolják elhatározásai megvalósításában. Nehezen viseli az új élethelyzeteket. 
 Másik aspektusa a nagy átsegítő. Átsegít a változásokon, gördülékenyebbé és probléma mentesebbé teszi az átmenetet. Sorsfordító erejű, mert a fordulópontoknál szinte nélkülözhetetlen.
 Segít az embernek a saját kétségeivel szembe néznie.Pl: iskola befejezésnél, új munkahelynél, másik országba költözésnél, házasságnál, költözésnél, gyermek születésénél, nyugdíjba vonulásnál...
 Korlátokat áttörőnek is nevezik, mivel hozzájárul a régi berögződések elengedéséhez és feloldásához, miközben támogatja a lélek fejlődését és stabilitásának megőrzését.
 Nagyfokú befolyásolhatóság. A társadalom ifjai számára különösképpen, akikre óriási hatással van a divat, öltözködés, szórakozás, a filmek, a hírek, az élet élvezet, és a mentális manipulációk. Náluk még nincs kifejlődve sem a belső stabilitás, sem a döntésképesség és állhatatosság, hanem nagyfokú érzékenység és határozatlanság jellemzi őket.
 Mindenkinek, akinek védelemre van szüksége a külvilág befolyásaival szemben. Az új kezdet szimbóluma is.

 

Pozitív potenciálja:

- Úttörő, aki mindig hű marad önmagához. Belevág az új dolgokba, megteszi az első lépéseket. Immúnis a külső hatásokra, és nyitott a belső inspirációra.

- Erős, magabiztos jellem, tévedhetetlenül halad az életútján.

- Hatásos túlérzékenységnél, bizonyos kellemetlen illatok kiváltotta émelygésnél, fejfájásnál, allergiák kezelésében is. 

- A gyógyír minden befolyástól szabaddá tesz, így az elhivatottság már nem ismer akadályokat többé.