Bach-virágterápia

34-water violetAjánlom annak, aki:

 Túlzottan távolságtartó, függetlenségre törő, büszke járású és méltóságteljes magatartású.
 Makacs, dédelgeti a sérüléseit, nyalogatja a sebeit, de változtatni nem akar ezen. Segítőkész, de visszahúzódó.
 Szeret egyedül lenni, untatja és fárasztja az emberi butaság és tudatlanság.
 Zárkózottság, magányosság, felsőbbrendűség, fölényesség, elkülönülés, büszkeség, gőg, megközelíthetetlenség és rideg-hideg magatartás jellemzi. 
 A szellemi önállóság és függetlenség igénye húzódik meg a negatív békaliliom állapot mögött. Kiválasztottnak, különbnek képzeli magát bárki másnál, ez ad alapot az emberkerülésének.
 Távolságtartó viselkedés miatt, beképzeltnek, arrogánsnak és leereszkedőnek tűnhet. Társaságban, nehezen kapcsolódik be a beszélgetésbe. Nem találja a közös hangot senkivel sem.
 Jelszava: "Élni és élni hagyni!" Nem avatkozik bele mások életébe, és ezt mások se tegyék vele. Keveredik benne az érzékenység, a tartózkodó visszavonulás, és a büszkeség, így passzívan várja mások közeledését.
 A valóságban vágyik az intim pillanatokra, a gyengédségre és az őszinte beszélgetésre és találkozásra, szenved ezek hiánya miatt, de mégsem keresi ezeket az alkalmakat.
 Érzelmeit teljesen elfojtja, elhatárolódik, megközelíthetetlenné válik, áttörhetetlen fallal veszi körül magát, melynek mélyén megbántottság, megalázottság, bánat és meggyötörtség lakozik.
 Nem akar érzelmileg sérülni már, ezért visszahúzódik az elefántcsonttoronyba.

 

Pozitív potenciálja:

- Jól megvan magában, elve az „élni és élni, hagyni", tapintatosan tartózkodó, de azért kötődik embertársaihoz is.

 - Szívesen van egyedül, de kész a közeledésre is, ha a helyzet úgy kívánja. Önállóan és lelkiismeretesen cselekszik, inkább a háttérből.

- Mások szemében a kiegyensúlyozott, türelmes, belsőleg független embert szimbolizálja. Nyitottabbá és barátságosabbá teszi a személyiséget.