Bach-virágterápia

35-Aesculus-baumanni-flower-393x59035-Horse Chestnut_flowersAjánlom annak, aki: 

 Gondolatok vitája, nem kívánt, nyomasztó gondolatok újra és újra visszatérnek. Szellemi szintű mókuskerék és a fecsegő elme jellemzi. 
 Amikor ezek jelen vannak, elűzik a lelki békét, és lehetetlenné teszik, hogy az ember a munkájára, az örömeire vagy bármi másra is figyeljen.
 Állandó, visszatérő gondolatok, belső monológok, mentális feszültség, alvási nehézségek, túlságosan aktív, kontrollálatlan képek, gondolatok, érzések és képzelődések.
 Az embernek nehezére esik az adott problémát hittel és bizalommal elengednie, mert az elme azonnal meg akarja oldani a feladatot és a végére akar jutni a történésnek.
 Az elmébe befészkelődnek aggasztó, szorongással teli gondolatok, szóváltások, viták, szituációk emlékei, amiket nem jól oldott meg és amik lehet, hogy eltűnnek egyszer csak, de később mindig megjelennek újra és újra, így az ember többször, több variációt kreál megoldásként.
 Negatív állapotban a fej veszi át az irányítást, kivonva magát az akarati kontroll alól. Az illetőt gátolja a csacsogó elme a probléma megoldásba és a jelen pillanat tudatosságába, ami az éjjeli alvást és kikapcsolódást is erősen beárnyékolhatja.
 Halogatja a végső döntések meghozatalát, elfojtja a velük kapcsolatos gondolatokat, így azok később törnek elő, ellenállhatatlan erővel és sokszor látszólag értelmetlenül.

 

Pozitív potenciálja:

- Hatékony gondolkodás, melyet céltudatosan hasznosít. Megtanulja, hogy hogyan kontrollálja gondolatait, mellyel konstruktívan dolgozik.
- Belső irányításához igazodik, így gondolatai világosak és rendezettek. Belső nyugalom uralkodik benne, a gondok megoldásának ötletei maguktól bukkannak elő.
- Nyugodt békés belső, tiszta elme, fegyelmezett gondolatok. Javítja a koncentrációs készséget és a problémamegoldást.
- Az eszencia segít rendezni a gondolatokat, a tiszta gondolatok létrejöttét, és megszabadít a kínzó képzelődésektől.
- Csökkenti az erős mentális aktivitást, a boldogtalanság érzést, felszabadítja az elmét, belső tisztaságot és békét hoz.
- Az eszencia által kifejlődik a megkülönbözetés képességének erénye, amikor is az ember már meg tudja különböztetni a helyes és pozitív gondolatait, a nehéz és visszatérő túlműködéstől, és tud ellene tenni.